Mijn leven

Gepubliceerd op

Marinus van Nistelrooij geboren 24 juni 1951 te Geffen, Noord Brabant, Nederland, als tweede zoon uit een gezin van 8 kinderen en vernoemd naar zijn opa Marinus Bijveld, een trotse, volhardende, excentrieke man, niet berustende in onwetendheid met een daarmee gepaard gaande drang tot onderzoek, vrijheid en avonturen.
Karaktereigenschappen die Marinus van Nistelrooij zeker niet vreemd zijn.


Het ouderlijk huis (boerderij) aan de Leiweg 5 te Geffen. Het voorhuis wordt nog steeds bewoond door zijn ouders Jan van Nistelrooij en Marie van Nistelrooij-Bijveld.


Born to be wild?

De basisschool verliep voorspoedig. Marinus had iets met tekenen en zou o zo graag daarin verder willen maar zijn ouders zagen daar helemaal "geen brood" in. De leerplicht was een gegeven dus dan maar naar de L.T.S. en ga maar een vak leren.

Maar toen kwam de pubertijd!

YES !!!

Marinus werd van zijn opleiding geschorst omdat hij zijn allereerste hobby uitoefende: tekenen. De karikaturen van leraren van zijn school waren echter te goed gelukt!
Zééééér ernstig wangedrag!

Vanaf die tijd was zijn opleiding tot mislukken gedoemd.


Zestiger jaren

Muziek werd een nieuwe hobby, eerst luisteren naar en later zelf een gitaar ter hand nemen om liedjes van de Stones, Outsiders, Shoes e.d. na te spelen met zijn band Sjek Sjek en de Vloeikes. De naam veranderde later in Inside Out.


De Motoren

Na zijn muziekcarrière volgde een r(um)oerig leven met een nieuwe hobby. Zijn allereerste was een oude Sparta. Daarna volgde een Kawasaki, een Laverda, zijspan en tenslotte … de Harley Davidson

Een motorclub werd opgericht: MC Geffen.

Hij ontmoette zijn vrouw Tonnie.


Moira Lith

Na hun huwelijk vertrok het gezin naar Lith, het "Dorp aan de Rivier". Ze gingen wonen en werken in hotel/café/zaal Moira.

In 1995 hield de familie het horecaleven voor gezien.
De stropdas (vrijheidsbeteugelaar) aan de wilgen gehangen, het einde van de horecacarrière, de start van een nieuw leven.

Sommigen vonden hem een 'stomme ezel' om het goudmijntje Moira op te geven.


Kunst in zicht

Uiteindelijk kon hij zijn lang gekoesterde droom waarmaken en begon vol ijver aan een studie in de Belgische plaats Arendonk. Op 30 juni 2001 sloot Marinus zijn studententijd af met een diploma.

Tussendoor maakte hij een reis naar Santiago de Compostela en later naar Assisi en Rome. Voor deze informatie zie pagina: Mijn reizen


Atelier & werken in Meerhout