Schilder & Levenskunstenaar

Gepubliceerd op

Marinus van Nistelrooij
Marinus © Fotograaf

Schilder en levenskunstenaar Marinus Theodorus van Nistelrooy, geboren op 24 juni 1951 te Geffen, Noord Brabant, Nederland.

Woonachtig en werkzaam te Turnhout met atelier en galerie dicht aan elkaar verbonden, werkt hij als vrije kunstenaar aan zijn diverse en vaak opvallende tekeningen en schilderijen met talrijke dikwijls zeer verrassende onderwerpen in uiteenlopende stijlen.

Zoekt zijn eigen weg in de kunst en laat zich zo min mogelijk beïnvloeden door gevestigde namen en kunststromingen. Zijn inspiraties haalde hij onder andere uit zijn pelgrimages te voet welke hij met zijn hond "August" naar Santiago de Compostela en Rome heeft voltooid. Een nieuwe voetreis is gepland naar Jeruzalem waar hij over vier jaar met zijn ezel "Lodewijck" wil arriveren. Hij bewandelt liefst geen gewone wegen maar dwars door de natuur, symbool staand voor de eigen weg die Marinus altijd is gegaan. Zijn werken die hun weg vinden in binnen- en buitenland zijn hier een mooi voorbeeld van.

Een levenskunstenaar, volop in het leven met tal van nieuwe plannen en inspiraties.

Deze levenskunstenaar, winnaar van de MEERHOUTSE CULTUURPRIJS 2003, staat volop in het leven met tal van nieuwe plannen en inspiraties, begonnen als autodidact om vervolgens zes jaar in de leer te gaan bij de Brabantse meesterportrettist Robertus Bouw (Nederland). Mede hierdoor, als later na het succesvol afronden van vijf jaren "Gemeentelijke Academie der Schone Kunsten" te Arendonk België, heeft hij een enorme ontwikkeling in zijn leven laten zien.

Resultaten van dit kleurrijke leven vormen zijn olieverfdoeken, pentekeningen en gedurfde portretten.